FAQ

Mocht uw vraag er niet tussen zitten, of heeft u een aanvullende vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen uw vraag binnen 24 uur beantwoorden.

 • Wat is nanotechnologie?

  Nanotechnologie kent vele vakgebieden, zoals elektrotechniek, mechatronica, natuurkunde, chemie, biologie etc. Een nanometer is een miljardste van een meter, zo is DNA 2 nanometer breed en groeit de baard 1 nanometer per seconde. Met behulp van deze technologie kun je kleine moleculen manipuleren en materiaal eigenschappen veranderen. Computers worden door deze techniek elk jaar steeds sneller en sterker, batterijen kunnen steeds langer mee en in de biologie kunnen we baanbrekend onderzoek verrichten in het bestrijden van bepaalde ziekten. Dit komt allemaal mede door nanotechnologie en doordat we moleculen kunnen observeren, nabootsen en verbeteren. Zo kun je met de Nano spray van [email protected] verschillende materialen, die normaal gesproken water opnemen, water afstotend maken.

 • Wat is waterafstotend?

  In de wetenschap gebruiken we de benaming hydrofiel en hydrofoob. ‘Hydro’ staat voor water, ‘fiel’ voor vriend en ‘foob’ voor angst. Hydrofiel wil dus zeggen dat het goed met water kan en zal dus water aantrekken. Hydrofoob wil zeggen dat het angst heeft voor water en zal dus water afstoten. In de natuur kennen we de lotus bloem als waterafstotend, druppels raken het ondergrond niet of nauwelijks aan. We kennen de tampon en wc papier als hydrofiel, die houden van water en zullen het water zoveel mogelijk opnemen.

 • Hoe werkt de nano spray?

  De Nano spray van [email protected] kan een hydrofiel materiaal omtoveren naar een hydrofoob materiaal (dus van waterminnend naar watervrezend). Het water zal het ondergrond niet of nauwelijks aanraken. Een hydrofiel/hydrofoob ondergrond kun je als volgt zien;

   

  Hydrofiel (waterdruppels kunnen zich hechten aan de ondergrond)

  O    O    O

  —^—^—^—^—^—^

  Hydrofoob (waterdruppels hebben geen mogelijkheid om te hechten)

  O    O    O

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 • Waarom is het beter om meerdere lagen te spuiten?

  Om het materiaal zo waterafstotend mogelijk te maken is het beter om het 2 of 3 keer te behandelen en 24uur te laten drogen. Hoe beter de behandeling, hoe sterker de afstoting zal zijn. Voor een optimaal effect is het aan te raden om 3 keer goed (gelijkmatig) te spuiten, tussen elke behandeling 30 minuten wachten en vervolgens 24 uur in te laten trekken.

 • Waarom eerst een klein oppervlak proberen om vervolgens het volledige materiaal te behandelen?

  Uiteraard bied de Nano spray een onzichtbare laag, maar in de wetenschap zijn er altijd uitzonderingen, dus is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen om eerst een klein deel te sprayen om te kijken of er geen kleurverandering optreedt en of het materiaal geschikt is om het waterafstotend te maken. Sommige materialen zijn namelijk erg complex waardoor de waterafstoting niet optimaal werkt.

 • Kan ik mijn bestelling retourneren?

  De bestelde artikelen dienen ongebruikt geretourneerd te worden. U kunt uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst retourneren. Bij de bestelling zit een retour formulier die ingevuld en meegestuurd dient te worden. Op de bijgevoegde pakbon zit een retour etiket die u kunt gebruiken. Het pakket kan via PostNL terug gestuurd worden. Hier dienen de retourkosten betaald te worden. Wanneer wij het pakket hebben ontvangen, zal het aankoopbedrag terug gestort worden op uw rekening.